Overvallers laten hun buit achter

Een slachtoffer, van wie zijn geldtas met geweld was afgepakt, heeft deze binnen een uur weer terug gehad. De rovers die de diefstal hadden gepleegd, waren klaarblijkelijk ontevreden met de tas waarin SRD 5.000 en papierstukken zaten. Ze hebben hun ‘buit’ achtergelaten.

De tip die de rovers hadden, was blijkbaar niet goed uitgewerkt. Het slachtoffer was kort voor de beroving vrijdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur naar een bankinstelling aan de Kwattaweg geweest om een groot bedrag te storten. De onverlaten hebben hem in een zwart gelakte Toyota Harrier achtervolgd.

De dieven dachten blijkbaar dat het slachtoffer, een ex-militair, geld was gaan opnemen. Ter hoogte van de Gravenberch- en de Van Idsingastraat werd de pick-up van het slachtoffer klemgereden. Twee van de rovers stapten uit de Harrier. Een van hen was gewapend met een fiveshooter en hield het slachtoffer onder schot. De andere gebruikte een breekijzer om een zijraam van de pick-up kapot te slaan. De onverlaten grepen de tas uit de auto en maakten zich uit de voeten.

In de Maystraat verwisselden de rovers van voertuig en stapten zij in een wit gelakte voertuig. Ze reden met hoge snelheid richting Hoogestraat. De tas met inhoud als ook de Toyota Harrier werd achtergelaten. Uit onderzoek blijkt dat de Toyota Harrier was gestolen. De het zijraampje aan de achterkant was eerder kapot geslagen, waardoor zij het voertuig bemachtigden. Bij de beroving was het zijraampje beplakt met zwartgekleurde karton, waardoor de schade onopvallend was.

Camerabeelden hebben bij de rovers vastgelegd bij zowel de overstap als tijdens de roof zelf. De politie is op zoek naar de daders.

Ala-D Media

This post was last modified on August 20, 2017, 8:03 am

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am