President van Brazilië verlaagt dieselprijs om staking te stoppen

Om de staking van de vrachtwagenchauffeurs te beëindigen heeft de Braziliaanse president, Michel Temer, de dieselprijs verlaagd. De staking heeft Brazilië al bijna een week verlamd.

Stakende vrachtwagenchauffeurs hebben blokkades opgeworpen op hoofdwegen door het hele land en tartten de dreigementen van Temer om het leger in te zetten. "We hebben ons werk gedaan om de problemen en het lijden te verlichten", zei Temer in een televisie-uitzending. Het was niet duidelijk of de actievoerende chauffeurs zijn aanbod zullen accepteren. De dieselprijzen in Brazilië zijn sinds 2016 bijna verdubbeld.

Temer zei dat de prijs zou worden verlaagd met 46 Braziliaanse centen (US$ 0,13) per liter. De nieuwe prijs zal gedurende 60 dagen gelden en daarna maandelijks worden aangepast.
Door de staking is een groot deel van Brazilië tot stilstand gekomen, met wachtrijen bij benzinestations, luchthavens die zonder brandstof zitten en lege supermarkten.

Zondag hebben veiligheidstroepen tankers begeleid naar benzinestations en luchthavens in minstens acht deelstaten. De vakbonden hebben afgelopen week de chauffeurs geadviseerd de wegen vrij te maken nadat president Temer had gedreigd het leger in te zetten. Veel chauffeurs weigerden echter hun blokkades op te heffen totdat de dieselprijzen daalden.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am