Surinaams parlement weer voltallig

Oesman Wangsabesari van Nieuwe Stijl KTPI (NSK) is op 22 mei 2018 tot De Nationale Assemblee (DNA) toegelaten. Hij volgt Stephen Tsang op, die nu minister is van Handel, Industrie en Toerisme. DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons aan wie het nieuw DNA lid, de eed aflegde verwelkomde hem door de hoop uit te spreken dat hij met volle inzet van zijn inzichten een bijdrage zal leveren aan het parlement.

Wangsabesari is al eerder parlementslid geweest. Tijdens zijn vorige periode als parlementariër heeft hij zich onder andere ingezet voor een effectiever en efficiënter functionerende parlement en de woningbouw, die volgens hem nu steeds betere vormen aanneemt. De komende twee jaar wil de volksvertegenwoordiger zich richten op een betere inkomensverdeling.

“Er moet gesleuteld worden aan dit mechanisme”, stelt het DNA lid. Ook is hij van mening dat er een verhoging van de productie en de export moet plaatsvinden. Er is voldoende wil aanwezig, maar de overheid moet ook investeren in de verschillende sectoren. Actualiseren van wetten zal ondersteunend werken bij het effectief maken van de aanpak van de regering. Wangsabesari kreeg van alle fracties de nodige felicitaties en is ervan overtuigd dat hij ook deze keer weer de volle ondersteuning van zijn gezin zal krijgen. DNA lid Frederik Finisie wordt mogelijk districtscommissaris van Brokopondo. Hierdoor zal er wederom een opschuiving plaatsvinden.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am