Spoedoverleg door regering Bouterse-Adhin na ISIS dreiging op Facebook

De regering heeft gisteravond spoedoverleg gevoerd nadat op social media een melding verscheen, waarin een serieus dreigement wordt geuit indien de eis van vrijstelling van twee gevangenen niet wordt ingewilligd. Onder leiding van president Desi Bouterse zijn verschillende actoren bij elkaar geweest in een spoedoverlegmoment.

De regering biedt de verzekering dat de situatie onder controle is en heeft daartoe alle nodige maatregelen genomen. De veiligheid wordt gegarandeerd op en rondom de schoolinstellingen en andere belangrijke objecten. Het onderwijsproces hoeft daardoor niet onderbroken te worden.

Verder wordt vanuit de veiligheidstroepen het verzoek gedaan aan de samenleving om informatie die binnen de gemeenschap leeft door te geven aan de politie. Vermeldenswaard is dat berichten als zouden schoten zijn gelost nabij het scholencomplex aan de Passiebloemstraat, absoluut onjuist zijn.

De regering wenst middels deze verklaring ernstig te benadrukken dat zij niet zal schromen om bij voortzetting van soortgelijk gedrag op social media, waarbij ontregeling van de samenleving wordt bewerkstelligd, de nodige maatregelen te treffen teneinde de nodige rust te garanderen. De regering doet een beroep op de gemeenschap om officiƫle berichten te volgen en niet in te gaan op fake news.

This post was last modified on May 25, 2018, 2:10 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am