Ouders houden kinderen thuis na ISIS dreiging

Diverse scholen, waaronder het Lyco 1, het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (AAHA), het Instituut voor de opleiding van Leraren en de Kangoerschool blijven vandaag gesloten. De directie van de scholen heeft dit besluit genomen, nadat de er een dreiging is geuit door een individu op Facebook.

In het dreigement is aangegeven, dat er tenminste 50 mensen van Santo Boma, de Anton de Kom Universiteit van Suriname en het Lyceum 1 gedood zullen worden. Er wordt gevraagd om de terreurverdachten, de twee broers Raoel en Nasser , die momenteel in de gevangenis zijn vrij te laten. Autoriteiten hebben tot negen uur ’s morgens de gelegenheid om te reageren anders moeten zij instaan voor de consequenties.

Verschillende ouders zeggen aan de redactie van Suriguide, dat zei hun kinderen thuis hebben gehouden uit preventieve maatregelen. Anderen hebben vandaag een spoedverlof moeten nemen, omdat zij geen oppas hebben voor hun kinderen. Vicepresident Ashwin Adhin heeft in de nacht tijdens een bijeenkomst met journalisten aangegeven, dat de regering alle maatregelen heeft getroffen om de veiligheid te garanderen.

Studenten van de Adek hebben normaal college, echter moeten zij zich identificeren bij de securitypost is gemeld. De bomsquad is op locaties geweest voor odnerzoek, er zijn geen bommen gevonden.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am