Na beroving in Cultuurtuin zorgt politie voor veiligheid

De politie heeft besloten om regelmatig te surveilleren in het gebied Cultuurtuin, nadat er weer sporters beroofd zijn. De overvallen vindt vooral plaats op het gedeelte dat grenst aan de Paramaribo Zoo. Vorige week werd een sportend paar beroofd van mobiele telefoons en gouden sieraden.

Politiecommissaris zegt dat dit besloten is omdat burgers zich tijdens het sporten ook veilig moeten voelen. Leden van de Bikers Unit Paramaribo surveilleerden vorig jaar en toen werd geen enkele roofoverval gemeld. Sporters zijn na de beroving van vorige week bang geworden en kiezen ervoor om in groepen te sporten.

Sinds de laatste beroving durft Jane, een van de sporters, niet meer alleen de route af te leggen die bij het eind van de Cultuurtuinlaan aansluit op het zandgedeelte achter de dierentuin. "Ik loop vaker alleen hier, maar ik ben bang dat er iemand loert en mijn mobiel kan stelen als ik voorbij kom." Zij kiest nu voor een route waar zij mensen ziet. "Ik vind het wel een ontspanning om in het bos te lopen, maar ik kies liever voor mijn veiligheid. Stel dat iemand mij verkracht of vermoordt. Vorig jaar nog hoorde ik van een verkrachting."

Krachtatleet Kevin legt drie keer per week de bosroute af. "Ik kom wel met mijn vriendin, maar sinds het geval kom ik na het werk dan is het niet zo donker en zie je veel meer mensen. Ik kwam vaker omdat 'Cul' een mooie plek is. Er is veel natuur en dat is rustgevend, maar ik moet eerlijk zijn dat ik elke keer met een angstig gevoel loop. Ik hoop dat de politie weer te zien is zoals vroeger. Toen had je tenminste een veilig gevoel, want je weet niet of die rovers gewapend zijn. We komen voor ontspanning, maar gelegenheid maakt de dief. Dus ik hoop dat de politie hierop inspeelt."

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am