Gajadien: “US$ 337,5 miljoen van Staatsolie is niet geplaats op de begroting”

In een gesprek met Starnieuws benadrukt assembleelid Asiskumar Gajadien het belangrijk is dat de US$ 337,5 miljoen die Staatsolie heeft betaald aan de overheid, op de juiste manier wordt besteed. Het gaat om geld van de samenleving.

De Nationale Assemblee besteed hieraan geen aandacht, deze bedragen zijn niet geplaatst op de begroting.
"Het geld besteden voor aanvulling van de monetaire reserve is een slechte keuze. Het besteden van dit dure kapitaal (tegen 9,25%) om leningen af te lossen voor schulden met lagere rentes is ook een slechte keuze," voert de volksvertegenwoordiger aan.

Gajadien ziet deze regering verder gaan om het leningenplafond te overschrijden. Deze middelen zullen volgens hem in de consumptieve sfeer gebruikt worden.
Gajadien vindt dat vanwege de lage parikoers een deel uit dat geld van de staatsobligatie afgelost moet worden. Op de internationale kapitaalmarkt heeft de Staat een obligatie uitgezet van US$ 550 miljoen, waarvan het grootste deel is gegaan naar Staatsolie.

Als een deel van de schuld wordt afgelost dan is de samenleving volgens de politicus beter gediend, dan wat de regering nu wenst te doen. Met de bestedingsplanning van de regering nu, wordt volgens Gajadien wederom bevestigd dat er grote achterstanden zijn in betalingen en enorme leningen aangegaan zijn bij de lokale banken. Het Assembleelid ziet met deze acties van de regering een leningendruk op eenieder in dit land van ruim SRD 40.000 per persoon naar SRD 42.000 per persoon stijgen.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am