Dag van Nationale Rouw en Verzoening wordt gehouden te Redi Doti

Het Comité en de Commissie Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld heeft dit jaar wederom een verzoek gericht aan de regering Bouterse-Adhin, om de dag van Nationale Rouw en Verzoening af te kondigen. Dit jaar wordt het gehouden te Redi Doti, op 28 juni 2018.Het Comité en de Commissie Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld hebben besloten de daad bij het woord te voegen en dit jaar de activiteit niet in Paramaribo te organiseren. Bij de eerste Dag van Nationale Rouw was door het Comité aangegeven, dat het in de bedoeling ligt om ook op andere plaatsen waar politiek geweld zich heeft voltrokken deze activiteit te houden.

Er is hiervoor contact geweest met de voorzitter van stichting Moiwana en gesprekken met vertegenwoordigers van o.a. het dorp gezag van Redi Doti. We hopen komend jaar richting oosten te kunnen gaan met deze nationale activiteit. De focus wordt dit jaar gelegd op vrede en verzoening onder de inheemsen die als gevolg van politiek geweld erg verdeeld zijn.

Er zijn de afgelopen periode gesprekken gevoerd en meetings georganiseerd, waarbij “vijandelijke troepen” elkaar de hand hebben geschud en bereid zijn op 28 juni in het openbaar uiting te geven hiervan. Ook dit jaar zal langs het Pad van Verzoening een gedenk wandeling plaats vinden vanuit het Fort Zeelandia naar het monument van gevallen burgers en gesneuvelde militairen.

Vanwege de verplaatsing van de nationale ceremonie in verband met de Dag van Nationale Rouw en Verzoening, wordt de wandeling anders dan de voorgaande twee keren naar alle waarschijnlijkheid ‘s morgens gemaakt. De tijd wordt nog officieel bekendgemaakt.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am