Zwaarbeladen trucks zullen binnenkort niet meer rijden door de dorpen

Paramaribo – Met het oog op de voorbereidingen naar Srefidensi toe, is de Commissie Viering Srefidensi in samenwerking met het districtscommissariaat van Brokopondo en de lokale bevolking bezig de infrastructuur in en rondom het district aan te pakken.

In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) geeft Glenn Dest, woordvoerder binnen de commissie aan dat na de klachten van zowel de bevolking als het district commissariaat te hebben aangehoord, over is gegaan tot het zoeken naar oplossingen. De mensen van de omliggende dorpen van Bronsweg, hebben naar hulp gevraagd voor de kwestie van de zwaarbeladen trucks die in het gebied rijden.

Na het aanhoren van de knelpunten binnen het district is de commissie overgegaan tot het aanpakken van onder andere de infrastructuur. Daarbij is een weg gemaakt die 3.2 kilometer lang is en moet dienen als bypass. De bypass zal ervoor zorgdragen dat trucks, beladen met zwaar materieel, voortaan geen gebruik mogen maken van de wegen binnen de dorpen. “Als wij in het district de viering doen, wil dat zeggen dat wat wij achterlaten ook voor het district positief moet zijn”, beklemtoont Dest. De woordvoerder geeft verder aan, dat de bypass rond 23 november een feit zal zijn.(NII)

Random Posts