Ziekenhuisbonden geeft de regering tot 15 december anders ligt alles plat

Als de overheid na 15 december geen garantie kan geven over de uitbetaling van de lonen en koopkrachtversterking van de ziekenhuismedewerkers, zal de gezondheidszorg plat gelegd worden. Dat zei de voorzitter van de Bond Personeel ’s Lands Hospitaal, Imro Edam, in gesprek met Publicnieuws.

“15 december moeten we al zicht hebben. Niet meer met mooie praatjes en verhaaltjes komen, die zijn al bekend bij ons. We willen zichtbare resultaten zien,” zegt een zeer gebelgde voorzitter.

Hij geeft verder aan dat de medewerkers elk eind van de maand met de onzekerheid leven of ze wel of niet over hun salarissen zullen beschikken. “Het is echt frustrerend. Je hebt er niets aan om een gefrustreerde medewerker naast een patiëntenbed te hebben. Er moet een einde aan komen, want we zitten aan de vooravond van kerst en de mensen willen zekerheid” zegt Edam.

De ziekenhuizen hebben niet de volledige betaling van premies ontvangen van het Staatsziekenfonds (SZF). Ze zijn niet in staat de lonen van deze maand en de koopkrachtversterking te betalen. Ook klagen ziekenhuisdirecties over de grote schaarste die nu heerst aan medische verbruiksartikelen. Een aantal behandelingen wordt al uitgesteld, in afwachting op aanvulling van de benodigde materialen. “Men moet niet denken dat het alleen gaat over het betalen van salarissen, maar over een aantal zaken. De crediteuren, maar ook de medicamenten die nodig zijn voor de patiënten, spelen ook een rol. Er moet wat gebeuren; Zo kunnen we niet verder,” zegt Edam.

De bonden van de verschillenden ziekenhuizen zijn nu bezig met mobilisatie onder de medewerkers. Er wordt nu een brief opgesteld om gestuurd te worden naar de regering, waarin het ultimatum gesteld zal worden. Edam hoopt dat de regering nu wel voor een duurzame oplossing zal zorgen.(publicnieuws)

This post was last modified on December 1, 2017, 8:09 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am