Zevende Clark Accord Lezing in Buiten Sociëteit Het Park

De Clark Accord Foundation organiseert op 11 mei aanstaande de zevende Clark Accord Lezing in Buiten Sociëteit Het Park.

De lezing wordt afwisselend in Suriname en in Nederland gepresenteerd. Met zijn programma “BlackInc. , wat het zwartbewustzijn stimuleerde, schonk Clark aandacht aan de zwarte mens in het algemeen een plek van deze groep in Nederland in het bijzonder.

Clark heeft meerdere malen het thema de positie van de zwarte man belicht: “De ontwikkeling van de zwarte vrouw gaat hard.

Klopt het dat Afro-Surinamers die in volksbuurten wonen zich asociaal gedragen? Hebben Afro-Surinaamse mannen werkelijk geen interesse voor het volgen van onderwijs? Zijn zij afwezig in de opvoeding van hun kinderen en lopen zij inderdaad uit zoals er over hen wordt gedacht?

Bovenstaande stellingen zijn gewaagde stellingen die Siegmien Staphorst, voorzitter van de Afro-Surinaamse culturele vereniging NAKS, tijdens de zevende Clark Accord Lezing in het Buiten Sociëteit Het Park onder het publiek zal brengen.

De lezing begint om 20.00 uur.Het publiek krijgt tijdens de discussieronde de gelegenheid om mee te denken over deze stellingen en wat er eventueel gedaan moet worden tegen deze vooroordelen.

De vorige Clark Accord Lezing werd gehouden in 2016 in Spice Quest door Jerry Dewnarain die de rol van winti in de Surinaamse literatuur belichtte.

Share

Random Posts