Weerwolfachtig monstertje in Maleisië gespot

LUMPUR – De politie in Maleisië heeft met een officiële verklaring geprobeerd angstgevoelens bij burgers weg te nemen over foto’s van een weerwolfachtig monstertje. De bizarre kiekjes werden de afgelopen tijd massaal gedeeld op sociale media waardoor veel mensen in het Aziatische land in paniek raakten.

Volgens de politie, die met enige aarzeling met een statement kwam, gaat het om een extreem gedetailleerde siliconenpop die op internet te koop is. Het eerste bericht over het harige babydier met een staart, puntoortjes, klauwen en slagtandjes dook een paar dagen geleden op via Facebook. Bij ettelijke foto’s van het monstertje stond dat het was aangetroffen in de Maleisische staat Pahang en voor nader onderzoek overgebracht naar een laboratorium op een geheime locatie.

De post werd op grote schaal gedeeld en mensen buitelden over elkaar met de wildste speculaties over de herkomst van het griezelige schepseltje. Zo zou de overheid de opvallende vondst buiten de publiciteit hebben willen houden en zelfs buitenlandse experts hebben ingeschakeld om de herkomst te onderzoeken. De Maleisische bevolking – voor het overgrote deel moslim – staat bekend als erg bijgelovig.

Het verwondert de politie dan ook niets dat de pop zoveel onrust veroorzaakte en dat sommige mensen in Pahang zelfs de straat niet meer op durfden.
Een politiewoordvoerder heeft tegenover lokale media verklaard dat de foto’s goed zijn onderzocht en dat ze van internet zijn geplukt. “Het diertje is honderd procent namaak en we roepen iedereen met nadruk op de kiekjes niet meer te delen om de ontstane paniek snel in de kiem te sporen”, aldus agent Datuk Rosli Abdul Rahman. (AD.nl)

Random Posts