Weer een kindje gestikt in Babybel kaasje

Een jongetje van twee jaar en zeven maanden uit de Belgische stad Vilvoorde is overleden, nadat hij was gestikt in een Babybel-kaasje.

Het drama gebeurde op 2 september; zijn ouders komen met het verhaal naar buiten om anderen te waarschuwen. "We verwijten Babybel niks", zeggen de ouders tegen Belgische media. "Maar het is niet de eerste keer dat een kindje sterft nadat het was gestikt in zo'n kaasje."

Dat klopt. In België overleed een peuter van achttien maanden in La Louvière nadat het in een Babybel-kaasje gestikt was. Vorig jaar stierf een kind van twee in Vorselaar.

De ouders van het slachtoffertje uit Vilvoorde zijn zwaar aangeslagen. Ze hadden oppas geregeld voor hun drie zoontjes om uit eten te kunnen gaan. Hun jongste kreeg zo'n kaasje en verslikte zich; het zat vast in zijn luchtpijp. "Onze oppas kende EHBO en heeft gedaan wat hij kon."

Hij belde de ambulance en wist het jongetje te reanimeren. Maar de hersenschade was te groot. Vorige week moest het vreselijke besluit worden genomen om de beademingsmachine uit te schakelen. "Hij zou geen menswaardig bestaan meer kunnen leiden. Mijn zoontje is in mijn armen gestorven.”

De moeder van het jongetje wist dat er eerder kinderen overleden waren door het kaasje. "Ik had die verhalen in de media gelezen. Ik lette er dan ook altijd op dat hij kleine stukjes at. Maar toch is het gebeurd. Ik probeer niet te veel te denken: Had ik maar dat? En wat als? Het heeft geen zin."

Organen van het jongetje zijn afgestaan aan twee kinderen. "Op dit moment is er niets dat troost biedt, maar toch. Ik hoop dat die twee kindjes dankzij de organen van onze jongen een goed leven tegemoet gaan. Indien zo, zou ik ze later graag ontmoeten. ­Later."

Frederic Dufour, de CEO van de firma die Babybel op de markt brengt, noemt het overlijden van het jongetje 'een drama'. "We willen ons medeleven overbrengen aan de ouders en familie van het kindje."
Het bedrijf heeft besloten om op de verpakking van het kaasje te waarschuwen voor verstikkingsgevaar of verslikking bij jonge kinderen. Dufour zegt dat ze dat zo snel mogelijk door willen voeren.(RTLNieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am