Waarom ‘Bakana torie’ wel en ‘Zeven Even’ niet

Veel kritiek over de brief van Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C), waarin de Minister Rapar Broadcasting Network (RBN) in gebreke gesteld. Binnen 24 uur moest het programma ‘Zeven Even’ worden stopgezet en verdere uitzendingen hiervan moeten worden gestaakt.

De Minister van OWT & C vindt dat ‘Zeven Even’ langer dan drie jaar in strijd is met de algemene vergunningvoorwaarden en dat de uitspraken zeer beledigend zijn.

Waarom Bakana torie wel en Zeven Even niet.
Mensen leveren kritiek omdat er ook andere praat programma’s zoals de Bakana torie zware kritiek levert en soms onnodig beledigend en neerbuigend zijn, volgens berichten op social media.

Advocaat Chandra Algoe, zegt tegen DWTonline dat iedereen binnen een democratische rechtsstaat het recht heeft zijn mening te geven binnen de grenzen van ethiek en fatsoen. Indien de rechtsstaat zo hoog in het vaandel wordt gehouden, dan wordt niet verwacht dat de overheid basisgrondrecht als vrije meningsuiting en persvrijheid zal gaan beknotten.

Ook wordt uitgelegd dat Zeven Even een satirisch programma is en geen nieuws behandelt maar neemt over wat dagelijks in het nieuws komt “waarin een vleugje zwarte humor wordt verwerkt”.

Random Posts