Vrouw aangehouden in onderzoek brand studentenflat Diemen

Amsterdam – De recherche heeft op 19 oktober een 23-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden in het onderzoek naar de brand in de studentenflat in Diemen. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de zaak. De vrouw is vandaag in bewaring gesteld voor twee weken en zit in beperkingen. Ze mag alleen contact mag hebben met haar advocaat. Eerder hield de politie een 24-jarige man aan. Hij staat 1 november op een pro forma-zitting.

In de nacht van 18 op 19 juli is brand gesticht in een studentenflat aan de Rode Kruislaan in Diemen. Een 27-jarige man kwam daarbij om het leven en twee jonge vrouwen raakten zeer ernstig gewond. Op bewakingsbeelden, die op dinsdag 17 oktober werden gedeeld in Opsporing Verzocht, is te zien hoe twee mannen die nacht inbreken bij de flat. Er volgt een explosie en het tweetal slaat op de vlucht. De brand en rook verspreiden zich razendsnel door het pand.

Dankzij de uitzendingen van Opsporing Verzocht, Bureau 020 en Bureau NH kwamen meer dan 20 tips binnen over de zaak. Mensen die nog niet met de politie gesproken hebben en die meer weten over de brandstichting of de mannen op de bewakingsbeelden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft in deze zaak een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.(OM)

Random Posts