Vrijspraak geëist voor de vier burgers in zaak Decembermoorden

Tegen Errol Alibux, ex-PALU-topper, heeft auditeur-militair Roy Elgin vandaag vrijspraak geëist vanwege gebrek aan bewijs. Alibux die vandaag 69 jaar is geworden was zelf niet aanwezig op de krijsgraadzitting maar werd vertegenwoordigd door zijn advocaat.

Alibux, heeft tijdens het verhoor in januari 2012 aangegeven dat hij niks te maken heeft met moord of uitlokking tot moord van vijftien critici van het toenmalige militair bewind. Alibux benadrukt dat hij ook geen adviseur was van de toenmalige legerleider Desi Bouterse, schrijft Starnieuws.

Ook tegen de verdachte Dick de Bie de eerste burgerverdachte is vrijspraak geëist. In de periode toen er verklaringen werden opgenomen van Jozef Slagveer en André Kamperveen was De Bie in december 1982 hoofd van de Nationale Voorlichtingsdienst (NVD). In 1996 werd De Bie, tijdens de NDP-regering, benoemd tot minister van Transport, Communicatie en Toerisme. De Bie heeft altijd ontkend dat hij betrokken is geweest bij moordplannen en de uitvoering daarvan.

De derde verdachte Caldeira heeft ook ontkend dat hij betrokken is geweest bij de moorden en zegt dat hij onschuldig is. Ook zei Caldeira dat hij onterecht op de lijst van verdachten voorkwam. De vierde verdachte Imro Themen, heeft de auditeur-militair Roy Elgin vandaag ook vrijspraak geëist, ook vanwege het feit dat er geen bewijs is.

Themen die ook beschuldigd wordt van moord of uitlokking tot moord in het 8 december strafproces, weet niet waarom hij op de lijst met verdachten staat. Hij ook ontkende in 2012 iets te maken te hebben met het beramen van plannen en het vermoorden van vijftien personen op 8 december 1982.

Het is nog niet duidelijk wanneer de krijgsraad bijeen komt voor de behandeling van de zaak van de rest van de verdachten. De krijgsraad heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de advocaten hun pleidooi mogen houden. De datum wordt nader bepaald.

Random Posts