Visverkopers praten niet over zeeroof om ‘problemen’ te voorkomen

Visverkopers praten onderling wel over de zeeroof van vorige week vrijdag, maar tegenover journalisten praten ze liever niet om ‘problemen’ te voorkomen.

De Ware Tijd probeerde een gesprek te hebben met een visverkoper waarbij de verkoper zei “Nee, nee mevrouw. Ik wil liever niets zeggen. Gaat u bij mijn collega. A sani disi moeilijk toch.”

Later besloot hij toch om een gesprek te hebben. Mijn naam is R.K”, zegt hij lachend. Hij verkoopt sinds anderhalf jaar vis op de markt en het is volgens hem hard werken. “In feite moet iedereen hard werken.

Wie besluit om andere dingen te doen, moet voor de consequenties instaan”, stelt hij verwijzend naar de zeeroof van 27 april die de samenleving bezighoudt. Hij wil er niet dieper op ingaan, maar uit zijn reactie blijkt dat hij meer weet.

Hij koopt haast elke dag vis op van Guyanese vissers. “Het zijn de Guyanezen die het meest op zeevissen, Surinamers doen meer aan zoetwater- en zwampvisserij.”

Twee andere verkopers gaven aan dat door het voorval vis duurder zal worden en hij zegt ook dat het niet de eerste keer is geweest dat em heeft geroofd, maar nu is het veel erger.

De voorgaande keren waren de gevolgen niet te merken. Men geeft ook aan dat de vissers nu erg bang zijn. Vissers willen niet veer op zee gaan. Het gevolg hiervan is dat er dan minder vis naar binnen komt.

Share

Random Posts