Vissers in Suriname gaan binnenkort weer naar zee

Vissers zijn momenteel bezig voorbereidingen te treffen om weer met hun werkzaamheden op zee te starten. Na de roofoverval op zee door piraten, ruim twee weken geleden, keerden de vissersboten massaal terug naar Paramaribo, omdat zij onzeker waren over hun veiligheid.

Booteigenaren zijn momenteel bezig om hun boten weer gereed te maken om weer naar zee te gaan. De vissers en booteigenaren zijn van mening dat het veiligheidsgevoel enigszins weer terug is gekeerd. Er zijn dertig aanhoudingen verricht door de politie in de zaak waarbij er vier boten werden overvallen en de manschappen mishandeld, verminkt en vermoord zijn achtergelaten.

In de afgelopen periode zijn er drie lijken geborgen en vijf vissers hebben het incident overleefd. De kans dat er nog meer lichamen worden gevonden is erg klein omdat deze mogelijk naar de bodem van de zee zijn gedaald. De vissers en hun families hebben steun toegezegd gekregen van de Surinaamse en Guyanese overheid. De Federatie van Surinaamse Agrariërs is gestart met een inzamelingsactie voor de gezinnen van de vissers.

Er kunnen goederen gedoneerd worden of geldbedragen gestort worden op het rekeningnummer 167163501 van de Surinaamse Post Spaar bank.

Share

Random Posts