Vijf jaar cel geëist tegen Rudi V. voor ontucht met twee minderjarigen

Officier van Justitie Roline Gravenbeek heeft woensdag vijf jaar cel geëist tegen Rudi V. die beschuldigd wordt van ontucht twee jaar geleden met twee meisjes van nu negen en vijftien jaar.

De grootmoeder van één van hen gaf als getuige verwarrende antwoorden op vragen van de officier van justitie en rechter Robert Praag. Eerst zei ze “Ja hij heeft het gedaan” en kort daarna “Ik weet het niet. Hij heeft niets gedaan. Ik heb niets gezien, maar ik heb het gehoord van jongens bij een winkel”.

De rechter schorste de zitting voor enkele minuten, maar ook daarna kwam er geen duidelijkheid. Uiteindelijk zei de getuige dat ze niets heeft gezien. Ondanks de verwarrende antwoorden van de grootmoeder, vindt Gravenbeek dat er genoeg bewijs is voor de schuld van de verdachte. Andere getuigen, onder wie de meisjes zelf, hebben gezegd dat Rudi V. wel degelijk omgang met de meisjes heeft gehad, soms tegen betaling.

De openbaar aanklager noemde als ander bewijsmateriaal het medisch rapport waarin gesproken wordt van scheurtjes in de vagina en vaginale infectie. De officier van justitie meent dat de meisjes in Rudi V. een beschermende figuur hadden gezien, maar dat hij van hun vertrouwen misbruik heeft gemaakt. “De kinderen hebben u huilend tot in de rechtszaal nog oom genoemd. Het Openbaar Ministerie zal daarom niet lichtvaardig omgaan met deze zaak”.De verdere behandeling is op verzoek van advocaat Oscar Koulen uitgesteld tot 13 december.

Officier van Justitie Roline Gravenbeek heeft woensdag vijf jaar cel geëist tegen Rudi V. die beschuldigd wordt van ontucht twee jaar geleden met twee meisjes van nu negen en vijftien jaar. De grootmoeder van één van hen gaf als getuige verwarrende antwoorden op vragen van de officier van justitie en rechter Robert Praag. Eerst zei ze “Ja hij heeft het gedaan” en kort daarna “Ik weet het niet. Hij heeft niets gedaan. Ik heb niets gezien, maar ik heb het gehoord van jongens bij een winkel”.

De rechter schorste de zitting voor enkele minuten, maar ook daarna kwam er geen duidelijkheid. Uiteindelijk zei de getuige dat ze niets heeft gezien. Ondanks de verwarrende antwoorden van de grootmoeder, vindt Gravenbeek dat er genoeg bewijs is voor de schuld vande verdachte. Andere getuigen, onder wie de meisjes zelf, hebben gezegd dat Rudi V. wel degelijk seks met de meisjes heeft gehad, soms tegen betaling.

De openbaar aanklager noemde als ander bewijsmateriaal het medisch rapport waarin gesproken wordt van scheurtjes in de vagina en vaginale infectie. De officier van justitie meent dat de meisjes in Rudi V. een beschermende figuur hadden gezien, maar dat hij van hun vertrouwen misbruik heeft gemaakt. “De kinderen hebben u huilend tot in de rechtszaal nog oom genoemd. Het Openbaar Ministerie zal daarom niet lichtvaardig omgaan met deze zaak”. De verdere behandeling is op verzoek van advocaat Oscar Koulen uitgesteld tot 13 december.(DWT)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am