Vier autodieven aangehouden door de politie van Uitvlugt

De politie van Uitvlugt heeft op dinsdag 31 oktober vier autodieven aangehouden. De verdachten Mangalsio P.(28), 31-jarige Antino, A., de 20-jarige Xaviero G. en de 24-jarige Jamal N. worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal uit een voertuig. Volgens het slachtoffer stond zijn voertuig geparkeerd bij een Supermarkt aan de Kasabaholoweg om snel wat te kopen en deed zijn voertuig niet op slot.

Kort daarna stopte een andere voertuig waarin de vier verdachten zaten. Eén van de verdachten stapte uit en nam uit de voertuig een tas met inhoudende een mobiele telefoontoestel, Euro 300 en belangrijke documenten. Na de daad stapte de dief weer in de auto van zijn kompanen en gingen er vandoor.

Uit het politie onderzoek is gebleken dat het voertuig waarin de verdachten zich bevonden geleend was.
De politie stelde gelijk een onderzoek in, waarbij op camerabeelden het geleend voertuig te zien was. De eigenaar kon zo worden achterhaald en verklaarde aan de wetsdienaren dat hij en zijn vrouw zich op maandag 30 oktober op een feest bevonden. Omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken en niet zelfs plaats konden nemen achter het stuur, vroeg hij Mangalsio hen naar huis te brengen.

Vanwege het late tijdstip mocht hij met de auto naar huis om deze de volgende dag weer voor hem te brengen. Op aanwijzing van de eigenaar is Mangalsio opgespoord en aangehouden, waarna de drie overige kompanen ook in de kraag zijn gevat. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het viertal gratis loge geboden in het cellenhuis.

Random Posts