Video: Verpleegsters weigeren stervende man te helpen en barsten in lachen uit

Een 89-jarige man is in Georgia op een vreselijke manier aan zijn einde gekomen. Een verborgen camera heeft in een revalidatiecentrum vastgelegd hoe de man voor twee uur lang aan zijn lot werd overgelaten. De beelden die in 2014 zijn genomen zorg nu pas voor veel ophef in de VS nadat de beelden openbaar werd gemaakt.

Op de beelden is te horen hoe de man meerdere keren om hulp riep. Drie verpleegsters kwamen pas twee uur na zijn oproep langs, en zagen dat zijn zuurstofapparaat niet werkte, in plaatst van de man te helpen barsten ze in lachen uit.

Intussen heeft de bejaarde man het bewustzijn verloren. Ze probeerden hem te reanimeren en pas een uur later wordt een medisch urgentieteam opgeroepen. Maar de man was al overleden.

Familieleden van de man vermoedde dat er iets niet klopte in het centrum, daarom besloot de zoon verborgen camera te plaatsen. Door middel van de beelden hebben de nabestaanden van Dempsey het centrum voor de rechter gedaagd. Op het proces in 2015 getuigde de hoofdverpleegkundige van het Northeast Atlanta Health and Rehabilitation Center dat ze meteen de reanimatie startte. Maar op de beelden is te zien dat de man voor twee uur lang om hulp riep.

De video werd tijdens het proces in 2015 ook niet gebruikt als bewijsmateriaal, omdat die vermoedelijk niet door de rechtbank werd aanvaard. Pas nadat journalisten de beelden voorlegden aan de bevoegde overheidsinstanties, verloren de betrokken verpleegsters hun licentie. Het is niet duidelijk of ze nog vervolgd kunnen worden.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am