Video: BEWAKERS LACHEN OM STERVENDE GEVANGENE

Vanuit een gevangenis uit Californië zijn schokkende beelden opgedoken. Te zien is hoe bewakers rustig toekijken en lachen, terwijl een gevangene urenlang vastgebonden zit aan een stoel en uiteindelijk op de grond van zijn cel overlijdt.

Het is een incident van meer dan een jaar geleden (22 januari 2017), maar pas afgelopen vrijdag kwamen de beelden naar buiten. Op de stoel zit de schizofrene Andrew Holland vastgebonden. 46 uur lang moet hij daar doorbrengen.

Hij zit daar in zijn eigen uitwerpselen. Slechts sporadisch komt er een bewaker binnen om zijn benen te bewegen of hem even wat te eten of drinken te geven.

Uiteindelijk wordt hij naar zijn cel gebracht en wordt er een deken over hem heen gelegd. Elke keer als hij probeert op te staan, zakt hij vrijwel direct door zijn benen heen en verliest hij zijn bewustzijn.

Een paar bewakers en verplegers proberen hem op te lappen, anderen staan erbij te kijken en lachen een beetje. Niet veel later overlijdt Holland.

Kort na zijn overlijden - toen de beelden uiteraard nog niet beschikbaar waren - gaf de familie van Holland het volgende statement. „We hadden gehoopt dat zijn leven beter zou worden, maar op 22 januari stierf onze zoon Andrew een brute en pijnlijke dood in de handen van de bewakers in de San Luis Obispo County Jail.”(Metronieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am