Verwijdering 2D barcode in het Surinaams Caricom paspoort

Vanaf de start van de uitgifte van het Surinaams Caricom paspoort in 2005 is dit document voorzien van een 2D barcode, welke op de houderpagina wordt aangebracht. Het is thans echter verboden om een 2D barcode op de houderpagina van paspoorten te plaatsen.

Paspoorten worden uitgegeven door het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Biza-Directeur Putridewi Amatsoemarto brengt onder de aandacht, dat de personalisering en uitgifte van het Surinaams paspoort is gehouden aan internationale regelgeving vanuit de Civil Aviation Organisation (ICAO), waarbij eventuele wijzigingen met betrekking tot de uitgifte van reisdocumenten eveneens door het CBB uitgevoerd dienen te worden.

Conform Doc. 9303 – Machine readable travel documents Part 1 – inzake specificaties van reisdocumenten van de ICAO, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en regelgeving van machine leesbare reisdocumenten, is het thans verboden om een 2D barcode op de houderpagina van paspoorten te plaatsen.

De nieuwe specificaties zijn per ingaande 30 april als volgt:

Verwijdering van de 2D barcode
Kleurenprint van de Ghost Image
Verplaatsing van de handtekening van de houder van links onder de foto naar rechts onder plaats van uitgifte.
De paspoorten die voorzien zijn van de oude lay-out zijn geldig tot en met de geldingsduur zoals aangegeven in het paspoort.(Bron: NII)

Share

Random Posts