Verwarde jongen (13) getaserd door de politie in Amersfoort

Amersfoort - De politie heeft afgelopen vrijdag een 13-jarige verwarde jongen getaserd. Hij hield een mes in zijn hand dat hij niet wilde loslaten. Volgens zijn ouders vormde hij mogelijk een gevaar voor zichzelf.

Zijn ouders belden de politie afgelopen vrijdagavond rond 23.45 uur. De 13-jarige is vrij sterk en groot voor zijn leeftijd en wilde een mes niet wegleggen.

Twee agenten gingen het huis in Amersfoort binnen, een agent met schild voorop, gevolgd door een ander met een stroomstootwapen en een hondengeleider. Ze vroegen de jongen een aantal keer om zijn mes te laten vallen, maar dat deed hij niet.

De agent met het stroomstootwapen zag dat de jongen het mes steviger vastpakte. Daarom besloot hij de jongen te taseren. De jongen zakte meteen in elkaar en kon zich niet meer verzetten. De politie pakte zijn mes af en heeft hem direct aangehouden. Hij kon in 'goede fysieke toestand' worden meegenomen naar het bureau. Daar is hij overgedragen aan hulpverleners om behandeld te worden.

De politie legt uit dat ze ervoor kozen de jongen te taseren, omdat dat voor hem de veiligste optie was. De agenten konden geen pepperspray gebruiken omdat ze bang waren dat ze dat door de kleine ruimte zelf in hun ogen kregen, en als ze de hond of zelfs een vuurwapen hadden ingezet, had dat de jongen veel ernstiger kunnen verwonden.

Het gebeurt vaker dat er stroomstootwapens worden ingezet bij een arrestatie. Naast Amersfoort, wordt ook in Rotterdam en Zwolle met de taser geƫxperimenteerd. Die proef loopt nog tot volgend jaar.(RTLnieuws)

This post was last modified on October 2, 2017, 2:17 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am