Verwarde jongen (13) getaserd door de politie in Amersfoort

Amersfoort – De politie heeft afgelopen vrijdag een 13-jarige verwarde jongen getaserd. Hij hield een mes in zijn hand dat hij niet wilde loslaten. Volgens zijn ouders vormde hij mogelijk een gevaar voor zichzelf.

Zijn ouders belden de politie afgelopen vrijdagavond rond 23.45 uur. De 13-jarige is vrij sterk en groot voor zijn leeftijd en wilde een mes niet wegleggen.

Twee agenten gingen het huis in Amersfoort binnen, een agent met schild voorop, gevolgd door een ander met een stroomstootwapen en een hondengeleider. Ze vroegen de jongen een aantal keer om zijn mes te laten vallen, maar dat deed hij niet.

De agent met het stroomstootwapen zag dat de jongen het mes steviger vastpakte. Daarom besloot hij de jongen te taseren. De jongen zakte meteen in elkaar en kon zich niet meer verzetten. De politie pakte zijn mes af en heeft hem direct aangehouden. Hij kon in ‘goede fysieke toestand’ worden meegenomen naar het bureau. Daar is hij overgedragen aan hulpverleners om behandeld te worden.

De politie legt uit dat ze ervoor kozen de jongen te taseren, omdat dat voor hem de veiligste optie was. De agenten konden geen pepperspray gebruiken omdat ze bang waren dat ze dat door de kleine ruimte zelf in hun ogen kregen, en als ze de hond of zelfs een vuurwapen hadden ingezet, had dat de jongen veel ernstiger kunnen verwonden.

Het gebeurt vaker dat er stroomstootwapens worden ingezet bij een arrestatie. Naast Amersfoort, wordt ook in Rotterdam en Zwolle met de taser geëxperimenteerd. Die proef loopt nog tot volgend jaar.(RTLnieuws)

Random Posts