Verpleger betrapt priester op het misbruiken van verlamde man

Een priester werd gearresteerd nadat hij was betrapt tijdens seksueel misbruik van een verlamde man. De 65-jarige priester Richard Jacklin, uit Illinois wordt verdacht van seksueel misbruik van een verlamde en verstandelijk gehandicapte man.

Volgens de politie ging een verpleegkundige de kamer in van de 39-jarige slachtoffer en zag dat de 65-jarige Jacklin de patiënt aan het misbruiken was. Het voorval vond vorig week dinsdag plaats in het Shapiro Developmental Center in Kankakee een plaats in de Amerikaanse staat Illinois, waar het slachtoffer 7 jaar woonde.

Jacklin, die de afgelopen 33 jaar pastor was geweest, werd al 19 jaar betaald om in het ontwikkelingscentrum te werken en deed soms ook vrijwilligerswerk in het centrum.

Nu, de IDHS (Illinois Department of Human Services) zei dat het de diensten van het bisdom Joliet voor patiënten in het Shapiro Developmental Center heeft opgeschort.

Jacklin werd beschuldigd van ernstige seksuele mishandeling, seksuele geweld en seksueel wangedrag. Zijn borgtocht is vastgesteld op $1 miljoen.

Random Posts