Vereniging van Medici in Suriname (VMS) trekt aan de bel over late betaling

Paramaribo - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft woensdagavond een spoed algemene ledenvergadering gehouden, waarbij onder andere over de stand van zaken rond het Staatsziekenfonds (SZF) een heet hangijzer was. Ook de consequenties voor de VMS aan de orde kwam.

Starnieuws verneemt dat het bestuur hierover een brief zal sturen naar het SZF. Indien er geen structurele oplossing komt, zijn acties - zoals betalen per consult - niet uitgesloten. SZF-directeur, Rick Kromodihardjo, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er wat onvrede is bij de medici.

De premies van het SZF over september zijn laat gestort door Financiƫn. Kort voor de vergadering werd aan de VMS meegedeeld dat de overmaking intussen is gedaan. "Er zijn geen andere achterstallige tegoeden.
Wij betalen elke maand. De afgelopen maand was de betaling inderdaad laat geweest. Dit betreuren wij, maar het gaat om een overmachtssituatie", zegt Kromodihardjo.

Hij heeft begrepen dat er een brief naar SZF zal gaan vanuit de VMS. Hij wacht het schrijven af. De specialisten krijgen niet op tijd betaald van de ziekenhuizen, die in grote geldproblemen zitten.
Nu is er pas over januari betaald. Toen de betaling van het SZF over september ook op zich liet wachten, werd er aan de bel getrokken. Intussen blijkt het geld te zijn overgemaakt. (Starnieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am