Verdachten 12 kilo coke op Zanderij voorlopig op vrije voeten

De drie verdachten die betrokken zijn geweest bij het smokkelen van 12 kilo cocaïne op Zanderij zijn door de rechtbank voorlopig in vrijheid gesteld.

Raoul D. Andro M. en Duncan D. worden verdacht voor het van handel in cocaïne. Op 21 februari werd op Zanderij 12 kilo coke onderschept. Het drugs was volgens de Surinaamse autoriteiten verborgen in de machinekamer op de luchthaven te Zanderij.
In deze zaak werden supervisor Raoul D. samen met teamleden Andro M. en Duncan D. aangehouden.

Volgens verklaring van een leidinggevende heeft een supervisor toestemming nodig van een leidinggevende om meer werknemers aan het werk te zetten, meldt starnieuws. De verdachte Andro M. was op de bewuste dag niet ingeroosterd, maar meldde zich bij Raoul D. zonder dat de leiding iets erover wist. Daarna is Andro M. zonder zich af te melden, weggegaan.

Raadsman Irvin Kanhai voerde aan dat Andro M. de dienst geruild had met een andere collega en dus daarom aanwezig was. De tweede getuige, een coördinator van de SLM, gaf aan dat uit het onderzoek niet is gebleken door wie de drugs in de machinekamer gestopt was. De handelingen die personeelsleden uitvoeren, worden niet aangetekend.

De derde getuige was een hoofd van de afdeling security. Volgens hem zijn er vijf ingangen waarvan drie voor het personeel bestemd zijn. Iedereen die door de security gaat moet zich melden. De getuige verklaarde dat het vaker voorkomt dat het hekwerk van de luchthaven wordt doorgeknipt.

Er is een camera door de SLM geplaatst, maar die waren op dat moment defect. De raadslieden vinden dat er geen wettig en overtuigend bewijs is geleverd in deze zaak en deden het verzoek aan de kantonrechter om de voorlopige hechtenis van cliënten op te schorten.

Random Posts