Verdachte van ontucht na een jaar vrij

Rechter Ingrid Lachitjaran heeft Hemantkoemar R. op de rechtszitting van maandag veroordeeld tot een celstraf van een jaar. De opgelegde straf is conform de eis van de officier van justitie, Nirmala Maikoe. Met dit vonnis is de 55-jarige man vrij.

De aanklacht tegen hem was dat hij ontucht met een negenjarig meisje heeft gepleegd te Apoera. Het slachtoffer is intussen al een jaar ouder. De verdachte is winkelier. Hij zou het meisje snoepjes hebben gegeven om te zwijgen over het ontucht. De 55-jarige verdachte ontkent dat hij iets gedaan heeft met het meisje.

Uit het rapport van de gynaecoloog bleek dat er niets mis is met het geslachtsorgaan van het kind. Er zijn bovendien geen scheurtjes of tekenen van geweld onder de huid waargenomen. Een gezondheidsassistent had geconstateerd dat er ontucht was gepleegd met het kind. De verdachte kon op de rechtszitting niet worden gehoord, omdat hij intussen is verhuisd en zijn adres onbekend was.

Raadsman Irvin Kanhai die de verdachte juridisch bijstond, had aangevoerd dat de gezondheidsassistent ondeskundig was om dit soort onderzoeken te doen. Hij vond het erg dat zijn cliënt op basis van een dergelijk “ondeskundig” onderzoek in verzekering was gesteld. Vier kinderen waren in de winkel en twee van hen hadden door het sleutelgat van de deur gepiept. Zij zagen dat de veroordeelde het geslachtsdeel van het meisje had betast. De vier kinderen bleven consistent in hun verklaringen. De kantonrechter merkte op dat de veroordeelde het vertrouwen van het kind heeft geschaad terwijl zij hem ‘oom’ noemde. (Starnieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am