Verdachte die gif innam tijdens uitspraak Joegoslavië-tribunaal overleden

De verdachte Slobodan Praljak, die vandaag na het horen van zijn schuldigverklaring in het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag iets dronk waarvan hij zei dat het gif was, is overleden. Dat is bevestigd aan RTL Nieuws.

Hij stond terecht voor het plegen van oorlogsmisdaden tussen november 1991 en april 1994.

Livestream gestaakt
De zitting werd na het incident meteen geschorst en de livestream op de site van het tribunaal gestaakt. Behalve een traumahelikopter waren ook de brandweer en ambulancedienst opgeroepen om naar het gebouw aan het Churchillplein te komen.

Het VN-hof zou vandaag definitief uitspraak doen tegen een handvol verdachten: Jadranko Prlic, Bruno Stojic, Slobodan Praljak, Milivoj Petkovic en Valentin Coric. Dat zijn onder anderen de ex-premier en vijf andere voormalige politieke en militaire kopstukken van de Kroatische Republiek Herceg-Bosna, een ministaatje ten tijde van de burgeroorlog in Bosnië. Ze staan terecht wegens oorlogsmisdaden tussen november 1991 en april 1994.

De zitting werd in een andere zaal hervat omdat zaal 1 werd afgesloten door de Nederlandse autoriteiten in verband met het onderzoek. “It is now a crime scene”, verklaarde de rechter. De Nederlandse autoriteiten onderzoeken hoe het kan dat Praljak gif bij zich had in de rechtszaal.(RTLnieuws)

Random Posts