Valies tevreden over gesprek met waarnemend president Ashwin Adhin

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), is tevreden over de wijze waarop waarnemend president Ashwin Adhin, de vergadering gisteren heeft geleid. Volgens Valies heeft Adhin ze op hun gemak gesteld.

De onderwijsbonden waren gisteren uitgenodigd door de waarnemend president naar aanleiding van de protestbrieven die de bonden aan de regering hadden geschreven betreffende de rancune tegen leerkrachten die geparticipeerd hebben aan vakbondsacties en schending van arbeidsrechten. Valies zei na zijn gesprek met Adhin, dat hij tevreden is en Adhin de credits geeft voor de wijze waarop hij de vergadering geleid heeft.

Hij gaf aan dat Adhin gezegd heeft dat hij aan een oplossing wil gaan werken.
Mogelijk komt er binnen twee weken een oplossing in deze kwestie. Valies zei dat Adhin erkent heeft dat zaken de afgelopen periode mis zijn gelopen.

De bedoeling is om samen met de onderwijsbonden hierover in overleg te gaan om zo nieuwe inzichten bespreekbaar te maken.
Robby Berenstein van C-17 en Armand Zunder van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO), waren ook aanwezig, hoewel zij niet waren uitgenodigd door de regering. Berenstein gaf aan dat zij geholpen hebben met het opstellen van de protestbrieven, vandaar dat zij ook aanwezig waren. De regering werd vertegenwoordigd door Adhin, Robert Peneux, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Soewarto Moestadja, minister van Arbeid en Mike Noersalim, minister van Binnenlandse Zaken.

Volgens Berenstein staat de regering ervoor open om zaken die de afgelopen periode zich hebben voorgedaan, recht te trekken. Peneux benadrukte dat hij geen vrijheden van leerkrachten schendt, maar dat hij slechts wil zorgdragen voor regelgeving en structuur binnen het onderwijs om zaken in goede banen te kunnen leiden. door Johannes Damodar Patak. (Dagbladdewest)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am