Valies tevreden over gesprek met waarnemend president Ashwin Adhin

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), is tevreden over de wijze waarop waarnemend president Ashwin Adhin, de vergadering gisteren heeft geleid. Volgens Valies heeft Adhin ze op hun gemak gesteld.

De onderwijsbonden waren gisteren uitgenodigd door de waarnemend president naar aanleiding van de protestbrieven die de bonden aan de regering hadden geschreven betreffende de rancune tegen leerkrachten die geparticipeerd hebben aan vakbondsacties en schending van arbeidsrechten. Valies zei na zijn gesprek met Adhin, dat hij tevreden is en Adhin de credits geeft voor de wijze waarop hij de vergadering geleid heeft.

Hij gaf aan dat Adhin gezegd heeft dat hij aan een oplossing wil gaan werken.
Mogelijk komt er binnen twee weken een oplossing in deze kwestie. Valies zei dat Adhin erkent heeft dat zaken de afgelopen periode mis zijn gelopen.

De bedoeling is om samen met de onderwijsbonden hierover in overleg te gaan om zo nieuwe inzichten bespreekbaar te maken.
Robby Berenstein van C-17 en Armand Zunder van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO), waren ook aanwezig, hoewel zij niet waren uitgenodigd door de regering. Berenstein gaf aan dat zij geholpen hebben met het opstellen van de protestbrieven, vandaar dat zij ook aanwezig waren. De regering werd vertegenwoordigd door Adhin, Robert Peneux, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Soewarto Moestadja, minister van Arbeid en Mike Noersalim, minister van Binnenlandse Zaken.

Volgens Berenstein staat de regering ervoor open om zaken die de afgelopen periode zich hebben voorgedaan, recht te trekken. Peneux benadrukte dat hij geen vrijheden van leerkrachten schendt, maar dat hij slechts wil zorgdragen voor regelgeving en structuur binnen het onderwijs om zaken in goede banen te kunnen leiden. door Johannes Damodar Patak. (Dagbladdewest)

Random Posts