Update: Politie maakt naam dodelijke slachtoffer Sarakreek bekend

De bij de politie bekende Fernando is op woensdag 22 november bij een beroving dodelijk geraakt. De politie van het ressort Brokopondo kreeg op de bewuste dag de telefonische melding van een beroving in het Sarakreek gebied en dat er daarbij vermoedelijk één dode te betreuren is.

Politie eenheden van de afdelingen Kapitale Delicten, Forensische Opsporing en Brokopondo zijn naar het gebied getogen voor het instellen van een onderzoek.

Het lijk van Fernando is gemaskerd aangetroffen. In zijn nabije omgeving is een jachtgeweer in beslag genomen. Fernando is vaker aangehouden door de politie voor gewapende overvallen in het Sarakreek gebied.

De 23-jarige Braziliaan Max G. die verwondingen aan het lichaam, vermoedelijk van hagels uit een jachtgeweer, heeft opgelopen is ook door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij ontkent enige betrokkenheid te hebben gehad met de beroving.

Volgens het voorlopige onderzoek zijn de arbeiders te Gran Kreek overvallen door een vijftal rovers, allen vermoedelijk van Braziliaanse komaf. Daarbij moet er een hoeveelheid goud zijn buitgemaakt. Bij het wegtrekken, hebben de rovers op de arbeiders geschoten die terug schoten. Fernando is daarbij dodelijk geraakt.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Fernando voor obductie in beslag genomen. De tweede verdachte is overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp voor medische behandeling. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten.

De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder. (KPS)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am