Twee steden geëvacueerd in Puerto Rico na dambreuk – video

Een angstaanjagende moment in Puerto Rico nadat de dam aan het Guajatacameer in het noordwesten, het begaf. Het water stroomde door de straten van Isabela en Quebradillas, nadat de stuwdam door orkaan Maria werd beschadigd. In het gebied viel er ook bijna 16 centimeter regen, waardoor het waterpeil van de 90-jarige dam aanzienlijk steeg.
Eerder hadden de autoriteiten van Puerto Rico 70.000 mensen geëvacueerd nadat de Nationale Weerdienst had gewaarschuwd dat de dam zou breken.

Tijdens een inspectie op vrijdagmiddag heeft de Nationale Weerdienst een’ breuk’ ontdekt in de dam en waarschuwde de autoriteiten voor een mogelijk overstroming. De mensen in het gebied werden gewaarschuwd en moesten direct naar hooggelegen plekken zoeken.

De in 1929 gebouwde dam met een oppervlakte van 345 meter wordt gebruikt voor de watervoorziening.

Orkaan Maria, de krachtigste storm die Puerto Rico sinds 1928 teistert, heeft op donderdag een maximale aanhoudende wind van 155 km/u gehad.

Volgens de gouverneur Ricardo Rossello, zijn zeven mensen omgekomen ten gevolge van de storm in Puerto Rico. Orkaan Maria eiste ook levens op de naburige eilanden Guadeloupe en Dominica, die zwaar verwoest zijn.

Share

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.