Twee Nederlandse vrouwen door vijf mannen verkracht in Antwerpen

Afgelopen weekend zijn twee jonge Nederlands vrouwen van 21 en 22 jaar in hun hotelkamer in Antwerpen door vijf mannen verkracht. De vrouwen gingen vrijdagavond uit in discotheek Roxy, waar ze waarschijnlijk werden verdoofd. Nadien ging een van de mannen met hen mee naar hun hotelkamer.

Hij zou vervolgens de andere mannen hebben binnengelaten. Eén man is al aangehouden, drie anderen moeten voor de onderzoeksrechter verschijnen.
Het gaat om allochtone mannen tussen 19 en 22 jaar oud uit Antwerpen en één uit Temse. Eén man werd zaterdag opgepakt en is zondag door de onderzoeksrechter aangehouden.

Parketwoordvoerster Lentl Jespers zegt aan onze krant dat het om zwaarwichtige feiten gaat. “Wij hebben duidelijke aanwijzingen dat er een verkrachting heeft plaatsgevonden. Of de slachtoffers gedrogeerd werden, moet verder onderzoek uitwijzen.”

De jonge meisjes wilden tijdens hun weekendje weg graag Antwerpen ontdekken én hadden kaartjes voor de Ballin Night die in discotheek Roxy werd gehouden. De Nederlandse rapper Ronnie Flex trad er samen met enkele Nederlandse dj’s op. In de discotheek raakten de meisjes met vijf mannen aan de praat, maar dat is ook ongeveer het laatste wat ze zich van die avond herinneren. We weten nog dat we in de discotheek waren”, zo verklaarden ze aan de politie. “Daarna is er één zwart gat.”

Het is waarschijnlijk dat de vrouwen in de discotheek werden verdoofd met een bedwelmend middel. Eén van de mannen zou met de meisjes zijn teruggekeerd naar hun kamer in een prestigieus boetiekhotel in het centrum. Nadien zou hij de andere mannen hebben binnengelaten.

De zaakvoerder van het boetiekhotel benadrukt dat zijn hotel volledig beveiligd is. “De buitendeur van het hotel gaat op slot om 22 uur tot 8 ’s morgens. Dan is er een nachtwaker. Verliest een gast zijn sleutelkaart, dan weet niemand van welk hotel die kaart komt. Het gaat om blancokaarten, zonder naam van hotel of kamernummer.”

“De nachtwaker heeft ’s nachts twee Afrikaanse jongens buitengezet die een kamer wilde huren omdat hun vriend er met iemand logeerde. De nachtwaker is aan de kamer van het koppel geweest en hoorde daar een relaxed, ontspannen gesprek. ’s Morgens heeft de dame van de receptie vijf Afrikaanse jongens opgemerkt. Die verlieten het hotel. Enkele uren later zijn de Nederlandse gasten wakker geworden en merkten zij dat ze bestolen waren. Dan begon het hen ook te dagen dat er die nacht mogelijk nog andere dingen waren gebeurd.”

Om kwart over zeven ’s avonds daagde een van de mannen opnieuw aan het hotel op, op zoek naar de vrouwen, die intussen al terug naar Nederland waren gereisd. Het personeel schakelde hun baas in, die onmiddellijk naar zijn hotel snelde. “Ik ben meteen naar het hotel gekomen”, vertelde de eigenaar eerder aan Het Nieuwsblad. “Ik heb die kerel ter plekke gehouden, samen met mijn gevaarlijk uitziende hond, tot de politie er was. Het waren 17 lange minuten, maar hij zou niet vertrekken. Over mijn lijk.”

De hoteluitbater wil zich burgerlijke partij stellen tegen de verdachten.(HLN.be)

This post was last modified on March 19, 2018, 12:05 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am