Terreurverdachten Raoul A. en zijn broer N hadden contact met Nederlandse IS-aanhanger

De twee terreurverdachten Raoul A. en zijn broer N. die enkele weken geleden zijn aangehouden door zwaarbewapende veiligheidstroepen, waren in nauw contact met de Nederlandse salafist Keith Rienksma. Dit vermeldt Het Parool in haar editie van afgelopen zaterdag.

Rienksma verspreidt propaganda van IS en roept jongeren op tot jihad. In een interview met Het Parool, geeft hij aan dat hij dagelijks contact had met Raoul A. Een van de broers stond via jihadistische chatrooms in contact met geradicaliseerde jongeren die een link hebben naar Nederland, namelijk naar Rienksma.

De 32-jarige Rienksma is een aanhanger van het salafisme, een fundamentalistische stroming binnen de islam. Rienksma is openlijk actief om jongeren te radicaliseren. Zijn doelstelling is om van Nederland een kalifaat te maken waarin de sharia geïmplementeerd is.

Door de rechter-commissaris is bepaald dat er getuigen gehoord zullen worden in oktober. De kans is groot dat dit in het geheim gebeurt. Dit om de identiteit van de getuigen te waarborgen en hun veiligheid te kunnen garanderen. De advocaten van de verdachten hebben van het hof geen toestemming gekregen om het complete dossier van het Openbaar Ministerie in te kijken.

Vooralsnog is de inverzekeringstelling van de broers met dertig dagen verlengd.(dagbladdewest)

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.