Terreur verdachte aanslag Barcelona dood geschoten

De politie heeft maandag de hoofdverdachte van de aanslag in Barcelona doodgeschoten. De 22-jarige Younes Abouyaaqoub werd in Subirats, een dorpje vlakbij Barcelona, neergeschoten na een aantal dagen op de vlucht te zijn geweest.
De Spaanse politie meldde eerder in de middag al dat ze een man hadden neergeschoten die iets droeg wat leek op een bomgordel. Na een onderzoek met een robot bleek het om de gezochte terrorist te gaan. De bomgordel bleek nep.

Abouyaaqoub vluchtte donderdag nadat hij met een busje was ingereden op willekeurige voetgangers op de Ramblas. Hij was eerst op de voet gevlucht, later met een door hem gestolen auto.

Volgens de krant La Vanguardia is de politie de man op het spoor gekomen dankzij een tip van twee alerte dorpelingen die hem zagen rondlopen in de buurt van hun huizen en omringende wijngaarden. Ze vertrouwden het niet en lichtten de politie in. Agenten waren snel ter plaatse.

De politie had maandag een opsporingsbericht verspreid met nieuwe foto's van Abouyaaqoub. Op de beelden is de man te zien in een shirt met donkerblauwe en witte strepen. De politie waarschuwde dat de man gevaarlijk en mogelijk gewapend is.

Catalaanse politie meldt maandagavond dat het onderzoek naar de aanslag voortduurt, ook al zijn de belangrijke verdachten doodgeschoten of vastgezet.

Bij de aanslag zijn inmiddels vijftien mensen omgekomen. Maandag werd bekend dat een man die dood werd gevonden in een auto officieel wordt aangemerkt als slachtoffer van de aanslag. Abouyaaqoub zou de man hebben doodgestoken en met zijn auto zijn gevlucht. (Nu.nl)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am