Suriname India Chamber of Commerce and Industry geproclameerd

Suriname en India gaan samenwerken op het gebied van ondernemerschap, zonne-energie, ICT en agricultuur.

In de ballroom van het Lalla Rookh is de Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI) geproclameerd door minister Stephen Tsang van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) op 4 mei 2018.

De minister van HI&T is voorstander van Public Private Partnerships en kijkt uit naar private sector initiatieven die kunnen inspelen op de breedband ontwikkelingen in Suriname en diens mogelijkheden tot het opzetten van hubs voor technologische helpdesks, online educatie en dataservers.

“Toerisme in Suriname is het sterkst op twee gebieden, cultuur en natuur”, zei minister Tsang. “Ik heb een wens en dat is om Bollywood naar Suriname te halen.”

De minister ziet graag een bollywood studio in Suriname voor de regio. Op het gebied van cultuur is er heel veel jong talent. Van India die sterk is in choreografie, ICT entertainment en de filmindustrie kan Suriname veel leren

Vice president Ashwin Adhin gaf in zijn toespraak aan dat de chamber een vrucht is van investeringen in de diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en India. “Er is heel wat te doen.

Mooie wensen en ideeën zijn niet voldoende”, zei Adhin.

Op 9 maart 2018 heeft SICCI een samenwerkingsovereenkomst getekend in New Delhi met de overkoepelende Kamer van Koophandel uit India, de Confederation of Indian Industry (CII). De Chamber, voorgezeten door Nizaad Bissumbhar, zal tijdens de United Business Fair in oktober een ‘India Paviljoen’ opzetten.

Share

Random Posts