Suriname is bron van alle kwaad als het om drugsdoorvoer gaat

PARAMARIBO – Suriname is de bron van alle kwaad als het om drugsdoorvoer gaat naar buurlanden. In Parijs, Frankrijk, loopt een rechtszaak tegen een drugskartel onder leiding van ene Rasta. De man schuift alle schuld van zich af. Het is Suriname waar de drugs zo makkelijk voorhanden zijn of waren. Het enige dat zijn ‘kartel’ valt te verwijten, is dat ze er zo gretig op ingingen.

Maar liefst elf personen maken op een of andere manier deel uit van het kartel. Alle leden zijn in Frans Guyana aangehouden, Surinames oostelijke buurland. Vier van de heren hebben de Franse nationaliteit. Ze zeggen vaker de grens te hebben overgestoken om ‘zaken’ te doen, meldt de Times of Suriname. Rasta wordt aangemerkt als de man die op ‘grote schaal’ drugs wist in te voeren vanuit Suriname.

Het ging allemaal over de grensrivier tussen beide landen, de Marowijne. Volgens Rasta heeft hij niet meer dan drie pond cocaïne zijn land te hebben ingevoerd. Maar volgens de Franse justitiële autoriteiten gaat het om een handel van tientallen kilogrammen tussen Frans Guyana en Frankrijk. De leden van het Franse kartel hangen gevangenisstraffen boven het hoofd van minimaal tien jaar.(Waterkant.net)

Random Posts