Suriname is bron van alle kwaad als het om drugsdoorvoer gaat

PARAMARIBO - Suriname is de bron van alle kwaad als het om drugsdoorvoer gaat naar buurlanden. In Parijs, Frankrijk, loopt een rechtszaak tegen een drugskartel onder leiding van ene Rasta. De man schuift alle schuld van zich af. Het is Suriname waar de drugs zo makkelijk voorhanden zijn of waren. Het enige dat zijn ‘kartel’ valt te verwijten, is dat ze er zo gretig op ingingen.

Maar liefst elf personen maken op een of andere manier deel uit van het kartel. Alle leden zijn in Frans Guyana aangehouden, Surinames oostelijke buurland. Vier van de heren hebben de Franse nationaliteit. Ze zeggen vaker de grens te hebben overgestoken om ‘zaken’ te doen, meldt de Times of Suriname. Rasta wordt aangemerkt als de man die op ‘grote schaal’ drugs wist in te voeren vanuit Suriname.

Het ging allemaal over de grensrivier tussen beide landen, de Marowijne. Volgens Rasta heeft hij niet meer dan drie pond cocaïne zijn land te hebben ingevoerd. Maar volgens de Franse justitiële autoriteiten gaat het om een handel van tientallen kilogrammen tussen Frans Guyana en Frankrijk. De leden van het Franse kartel hangen gevangenisstraffen boven het hoofd van minimaal tien jaar.(Waterkant.net)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am