Surinaamse paspoorten en uittreksels binnenkort duurder

Wie binnenkort een nieuw paspoort nodig heeft, kan deze beter maar snel aanvragen. Het identiteitsbewijs wordt namelijk duurder.

Binnenkort kost een paspoort SRD 300 in plaats van SRD 100 die nu betaald wordt. Is je paspoort zoek ben je al snel SRD 500 armer aan een nieuwe. Om het te laten vervangen moet er SRD 400 betaald worden, voor een zaken paspoort betaal je al ruim SRD 1000, bij verlies kost een vervanging SRD 2.500.

Ook betaal je binnenkort SRD 5 in plaats van SRD 1 voor een uittreksel, voor een nationaliteitsverklaring en akten betaal je al snel SRD 25. Dit heeft de Raad van Ministers besloten en dat zal binnenkort moeten gebeuren bij het Staatsbesluit.

Deze verhogingen hebben te maken met het saneren van de staatsbegroting. Naast maatregelen in de uitgavensfeer vindt de regering dat ook maatregelen die een opbrengstverhogend effect hebben, noodzakelijk zijn. Volgens de regering lenen zich hiertoe ook de tariefaanpassingen in de niet-belastingsfeer, meldt starnieuws.

De regering voert aan dat de operationele en productiekosten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) significant toegenomen zijn. Er moet zoveel mogelijk worden beantwoord aan de geldende internationale standaarden van verantwoorde beveiliging en beheer van de burgeradministratie die steeds aan de eisen aan de tijd worden afgestemd.

Share

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.