Surinaamse delegatie over twee weken naar China

De vaste commissie van Buitenlandse zaken in de Nationale Assemblee zal voor twee weken een bezoek brengen aan de volksrepubliek China. Het bezoek is in het kader van een uitwisselingsprogramma tussen de parlementairecommissies van buitenlandse zaken van deze twee landen.

De Surinaamse delegatie staat onder leiding van commissievoorzitter Andre Misiekaba en bestaat verder uit Chandrikapersad Santokhi, Grace Watamaleo, Gregory Rusland, Stephen Tsang, William Waidoe en Remie Tarnadi. Tijdens dit bezoek zal de relatie tussen de twee landen, die teruggaat naar het jaar 1977, aangehaald en geëvalueerd worden.

‘In 1998 kregen we de eerste Chinese Ambassadeur in Suriname, we hebben vanuit dat punt steeds steun van China gekregen voor onder meer de gezondheidszorg en huizenbouw. Ook bezocht president Bouterse China in 2013’, somt Misiekaba belangrijke momenten binnen de relatie tussen de twee landen op.

De commissie zal ook een bezoek brengen aan de Surinaamse studenten in China om verdere mogelijkheden van studiebeurzen voor Surinamers bekijken.(De Boodschap Suriname)

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.