Stierendief: Het beest was eerst bruin daarna werd hij zwart

Paramaribo – Wikash S. (23) is op dinsdag 29 augustus aangehouden voor diefstal van een stier. De eigenaar van de stier deed op 24 mei aangifte tegen onbekende dader. De aangever verklaarde te hebben gemerkt dat het dier uit de weide was ontvreemd.

Daags daarna zag hij op social media een verkoopadvertentie van het dier. Hij maakte contact met de verkoper om het beest te bezichtigen. Bij die gelegenheid herkende hij de stier als de zijne. Om dit te staven, bracht hij de vorige eigenaar bij wie hij de stier heeft gekocht mee.

De eerste eigenaar herkende het beest positief. De ingeschakelde politie van Lelydorp deed het adres aan. Wikash verklaarde de eigenaar te zijn van de stier. Volgens zijn verklaring was het beest bij de koop eerst bruin en gaande weg het groeiproces veranderde de vacht in zwart.

Deskundigen van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij verklaarden tegenover de politie dat de verklaring over de verandering van de kleur niet klopt. Wikash is aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.

Wikash heeft zich daarna bereid verklaard het dier af te staan aan de rechtmatige eigenaar.

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.