Staasziekenfonds (SZF) aan tafel met partijen

Om de samenleving gerust te stellen, heeft de directeur van het Staasziekenfonds (SZF), Rick Kromodihardjo, in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) aangegeven dat partijen bijeen zullen komen.

Dit zei hij naar aanleiding van eerder verschenen berichten in de media omtrent de ontevredenheid van zijde van de Vereniging van de Medici in Suriname (VMS) over mogelijk achterstallige betalingen voor verrichte diensten. “Het SZF heeft aan de hand van het schrijven van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) een schrijven teruggestuurd, waarbij er een afspraak gemaakt is, dat partijen vanavond bij elkaar komen om in overleg te treden”, zegt de directeur.

De directeur wil dat er beseft moet worden, dat het de gemeenschap is die hiervan de dupe zou kunnen worden als dit geschil niet wordt bijgepraat en niet wordt opgelost. “We willen namelijk dat de gemeenschap zich niet ongerust maakt en we hopen dat we vanavond eruit komen en morgen kunnen aangeven hoe wij verder gaan”, aldus de directeur van het SZF. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid, vindt het vervelend dat er een ultimatum is gesteld.

De bewindsman hoopt op korte termijn, samen met de partijen, te werken aan een oplossing, omdat het volgens hem alleen maar onrust in de samenleving brengt als men hoort dat er patiënten niet geholpen gaan worden.(NII)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am