Slaven voor 400 dollar verkocht in Libië

Op het internet gaat er een film in de ronde waarop te zien is hoe Afrikaanse slaven worden geveild. De beelden die in augustus en oktober van dit jaar zijn gemaakt in Tripoli de hoofdstad van Libië.

Op de beelden is duidelijk te zien dat er een veiling gehouden wordt en dat men vanaf 400 dollar mag bieden.

De hoogste bieder is dan een slaaf rijker en dit anno 2017. Journalisten van CNN kregen beelden van een groep mannen die verkocht werden op een overdekte veiling, voornamelijk Afrikaanse mannen, maar waarom ? omdat ze goed zijn om te graven. Later reisden ze naar Tripoli en werden ze doorverwezen naar een veiling die ze zelf konden filmen.

Verslaggeefster Nima Elbagir, zei dat ze 12 mannen zag die werden verkocht in een kwestie van minuten door een slavendrijver en die vroeg of iemand een graver nodig had?en zei dat Dit is een graafmachine is, een grote sterke man, hij zal graven. Hoeveel bied je?

Andere Afrikanen die hun geluk ergens anders zochten werden gevangen genomen en konden net op tijd gered worden, maar werden vervolgens ook in grote kooien gestopt in afwachting. Voor vele andere was de hulp te laat en zijn in handen van slaven houders belandt. Bekijk de beelden hieronder.

Random Posts