Schoolvervoer ligt weer eens plat

Schoolvervoer ligt weer eens plat

Veel bus- en boothouders hebben hun maandelijkse betaling nog niet ontvangen

‘We moeten elke keer weer lawaai maken om ons geld te krijgen’
Duizenden leerlingen en leerkrachten in het hele land ontberen vandaag, dinsdag 5 december 2017, wèèr schoolvervoer. Dit bericht de Ware Tijd. Veel bus- en boothouders zijn weer in staking, omdat zij hun maandelijkse betaling nog niet hebben ontvangen.

‘We moeten elke keer weer lawaai maken om ons geld te krijgen. Dat hoort niet op die manier te gaan’, zegt Radjesh Orie, secretaris van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS). Mochten de vervoerders vandaag geen betaling krijgen, dan stopt ook de rest morgen met rijden en varen, zegt Orie.

In dit schooljaar is het schoolvervoer voor de derde keer stilgelegd. Vooral scholen waarvan de leerkrachten en leerlingen volledig afhankelijk zijn van het schooltransport, kunnen hun deuren niet openen.

Orie wijst erop, dat de OBS de regering tot uiterlijk eind december de tijd heeft gegeven om het verhoogde tarief te betalen. Daarnaast willen de bushouders hun maandelijkse betaling op tijd ontvangen. Voor de bus- en boothouders is het passen en meten om het schoolvervoer te kunnen verzorgen. ‘Eén bushouder moest zijn koeien verkopen om zijn onderneming te redden’, aldus Orie. (Suriname Mirror)

Random Posts