Ruben Rozendaal: Desi Bouterse heeft Rambocus en Cyrill Daal persoonlijk doodgeschoten.

Ruben Rozendaal, lid van de groep van 16, heeft auditeur-militair Roy Elgin een celstraf tegen zich horen eisen van tien jaar. Rozendaal zei tegen Starnieuws dat hij als militair slechts opdrachten heeft uitgevoerd.

In 2010 had Rozendaal onder ede verklaard dat de verdachte Desi Bouterse niet in het Fort Zeelandia was toen de moorden plaatsvonden op 8 december 1982. In maart 2012 kwam hij terug op deze verklaring en zei dat Bouterse, Surindre Rambocus en Cyrill Daal persoonlijk heeft doodgeschoten.

"Desi Bouterse heeft Cyrill Daal en Surindre Rambocus persoonlijk doodgeschoten. Hij was mijn boezemvriend en heeft vaker met me gesproken over de decembermoorden. Ik was zijn vertrouweling. Bouterse kan vergeleken worden met de Godfather". Dit verklaarde Rozendaal als getuige tijdens de zitting van de Krijgsraad in maart 2012, meldt Starnieuws.

Rozendaal zei ook dat hij niet op de hoogte dat de zonen van Suriname vermoorden zouden worden. De auditeur-militair stelde dat Rozendaal schuldig is aan moord. Omdat hij spijt heeft betuigd en meegewerkt heeft aan het onderzoek, heeft hij strafvermindering gekregen.

Ook gaf Rozendaal aan dat hij samen met andere militairen Andr├ę Kamperveen, eigenaar van Radio ABC, en vakbondsleider Fred Derby heeft opgehaald, hij heeft ze vervolgens in het Fort afgeleverd en moest naar het gebouw van de Moederbond en Radika die in brand waren gestoken. Ook Radio ABC en drukkerij van dagblad de Vrije Stem werden in 1982 in as gelegd.

Deze opdrachten heeft hij samen met Roy Esajas en Iwan Dijksteel uitgevoerd. Ook zei hij toen hij tegen half zes terug aankwam bij Fort, zocht hij naar Paul Bhagwandas, vervolgens moest hij boven gaan kijken en zag daar levenloze lichamen liggen.

Tijdens de coup werden er ook wapens geïmporteerd en had Rozendaal meer dan 250 wapens in bezit. Deze wapens werden met de Farc geruild door de verdachte Desi Bouterse voor drugs. Rozendaal zei ook dat hij op zijn standpunt blijft en nadrukkelijk zei dat Desi Bouterse een crimineel is. Bouterse was volgens Rozendaal vanaf 7 december tot 8 december 's middags in het Fort.

Ook zou Bouterse de boel hebben belazerd en de betrokkenen hebben voorgelogen dat een coup plaats zou vinden en dat hij daarom de slachtoffers moest ophalen, de betrokkenen hebben hem gelooft, maar achteraf bleek dat een leugen te zijn.

This post was last modified on October 31, 2017, 6:04 pm

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am