Rovers kort na beroving aangehouden

De politie van het ressort Latour heeft in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op donderdag 7 december, kort na een overval, de 33-jarige Roberto L. en Jerry T. (34) aangehouden.

Dit drietal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval bij een winkelier aan de Acaraistraat in het ressort Latour. Twee hunner, gemaskerd en gewapend met een vuistvuurwapen en een scherp voorwerp beroofden met geweld de winkelier.

Na hun daad gingen zij in een zwart gelakte auto zonder nummerplaten er vandoor met medeneming van SRD 2.000, een aantal belkaarten ter waarde van SRD 2.000 en een Iphone. Een getuige zette op de bromfiets de achtervolging in en hield telefonisch contact met de winkelier, die inmiddels de politie had ingeschakeld.

Bij het zien van de politie stapten de drie verdachten uit het voertuig en poogden te voet hun vlucht voort te zetten. Leden van het RBTP waren genoodzaakt waarschuwingsschoten in de lucht te lossen. Een hunner bleef staan. Deze en de autobestuurder zijn aangehouden. De derde verdachte sprong over een schutting en is nog voortvluchtig. Aan zijn aanhouding wordt gewerkt.

In het voertuig werd aangetroffen en in beslag genomen de Iphone, een deel van het geld en het scherp voorwerp. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau. Roberto heeft bekend het strafbare feit te hebben gepleegd.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn Roberto en Jerry achter slot en grendel geplaatst.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.(KPS)

Share

Random Posts