Roofverdachten voelen zich geïntimideerd door de politie

PARAMARIBO - Kantonrechter Ingrid Lachitjaran lijkt twijfels te hebben over het optreden van politiemannen tegen verdachten Renaldo S., Patrick M., Ernesto D., Hendrik B., Roche E. en Edgar H.

Zij zeggen door het intimiderende optreden van de politiemannen geweigerd te hebben mee te werken aan het vooronderzoek en verwijten de onderzoeksambtenaren leugens te hebben geschreven in de dossiers. Officier van justitie Nirmala Maikoe was verbaasd over deze opmerkingen. Maar de rechter staat niet onverschillig tegenover wat de mannen aanvoeren en wil de zaak tot de bodem uitzoeken en verdaagde daarom de zaak naar 15 januari.

Ze wil de agenten weer horen als getuige en de verdachten de gelegenheid geven om hen vragen te stellen om aan alle onduidelijkheid een einde te maken. Zij stelt eerder verzuimd te hebben de verdachten die gelegenheid te geven.

Nog voordat de advocaten aan het woord kwamen, waarschuwde de rechter: "Ik stuur niemand naar huis, omdat de bezwaren zeer ernstig zijn.
Ik wil alles goed onderzoeken." Ze maaide hiermee advocaten die eventueel voorlopige invrijheidstelling zouden vragen het gras voor de voeten weg. Alle verdachten staan terecht voor een beroving op 27 januari. Daarnaast moeten enkele zich verantwoorden voor een tweede roofoverval.

De slachtoffers zijn mishandeld en bedreigd met een scherp voorwerp. Twee verdachten zijn door politiemannen in hun been geschoten. De politie heeft verklaard dat zij op de mannen hebben geschoten, omdat zij probeerden te vluchten.

De verdachte Ernesto D. vertelde de rechter dat hij dat in elk geval nooit heeft gedaan. "Ik ben gewoon plat gaan liggen en ik werd geschoten in mijn been.

Meester dit is onmenselijk. De politie heeft verklaard dat ik van Highway naar Vredenburg ben gekomen met een schot in mijn been. Ik vraag u: hoe is dat nou mogelijk."(DWT)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am