Rohingya vluchtelingen gedood door olifant

COX’S BAZAR – Zeker twee Rohingya-vluchtelingen zijn in Bangladesh gedood door wilde olifanten. De dieren stormden volgens de politie ’s nachts door een geïmproviseerd vluchtelingenkamp in het district Cox’s Bazar.

De slachtoffers zijn een tweejarig kind en een 55-jarige man. „Er bevinden zich olifanten in het bos, vlak bij de plek waar veel Rohingya-vluchtelingen bosgebied vrijmaken om hutten te bouwen”, zei een politiewoordvoerder. De olifanten die de fatale aanval uitvoerden, liepen later weer het bos in. Het is onduidelijk om hoeveel dieren het ging.

De twee slachtoffers brachten naar verluidt de nacht door op een heuvel. Veel vluchtelingen uit Myanmar slapen noodgedwongen in de buitenlucht. Opvangkampen zitten vaak overvol doordat in korte tijd honderdduizenden Rohingya-moslims vanuit Myanmar de grens zijn overgestoken.

Het weerbureau van Bangladesh waarschuwde maandag voor zware monsoenregens in het district Cox’s Bazar, waar veel vluchtelingen zijn neergestreken. Het noodweer kan de humanitaire crisis in het gebied nog verder doen verslechteren. De eerste buien vielen de afgelopen dagen al.(Telegraaf)

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.