Relatie tussen ABOB en PL hersteld

Om een regering te vormen in 2010 heeft de samenwerking met de NDP voor grote spanningen gezorgd tussen de leiders van de politieke partijen PL en ABOP die voorheen ‘goeie vrienden” waren. Dit zorgde ervoor dat de PL door de NDP uit de regering werd gezet om met de ABOP samen te werken tot en met de verkiezingen van 2015.

Na de uitslag van de verkiezingen in 2025 besloot de NDP om de samenwerking met de ABOP stop te zetten en werd die naar de oppositiebanken verwezen, meld Unitednews.

In het afgelopen weekeinde werd de relatie tussen ABOP en PL hersteld, tijdens de feestvergadering van Somohardjo. De twee partijen hebben nu een gemeenschappelijke politieke vijand namelijk de NDP.

Somohardjo zegt dat Brunswijk heeft toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt door loyaliteit aan de NDP en diens partijvoorzitter, Desi Bouterse, te beloven. Verder zegt Somohardjo dat ook hij in de fout ging door in 2010 in zee te gaan met de NDP om samen een regering te vormen.

Volgens hem zouden alle oppositiepartijen zich moeten bundelen om bij de verkiezingen van 2020 de NDP uit het machtscentrum te zetten. Dit was zijn boodschap op de feestvergadering waarbij de totale oppositie was vertegenwoordigd. “Wij hebben de NDP ook uitgenodigd”, zegt Somohardjo achteraf.

“Maar ze zijn niet gekomen.” “Geen enkele partij kan het alleen doen”, aldus de PL-voorzitter.

Share

Random Posts