Rehabilitatie beddenhuis Academisch Ziekenhuis gestart

De rehabilitatiewerkzaamheden van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn gestart. Vanwege de werkzaamheden zal ongeveer 85% van de bedden ter beschikking zijn. De werkzaamheden zijn noodzakelijk door de verouderde staat van de huidige voorzieningen. Eerder was bekendgemaakt dat de renovatie ongeveer 18 maanden zal duren.

De directie van het AZP zegt in een persbericht, dat het ziekenhuis met de bestaande beddencapaciteit, de dienstverlening op adequate wijze zal voortzetten. “Het AZP is het grootste en enige ziekenhuis in Suriname dat topklinische zorg kan aanbieden in een multidisciplinaire setting. Wij zijn verantwoordelijk voor 60% van de totale ziekenhuiszorg en 80% van de landelijke intensieve zorg”, geeft zij aan.

Van AZP-bezoekers en patiënten wordt er medewerking gevraagd om de dienstverlening vlot te laten helpen verlopen. De ziekenhuisorganisatie zal zodanig ingericht worden dat de zorg optimaal gegeven kan worden. In verband met de werkzaamheden doet de directie een beroep op de AZP-bezoekers en patiënten, de visuele en mondelinge instructies op te volgen bij het bezoeken van het ziekenhuis. Er wordt ook begrip gevraagd voor het mogelijke ongerief. De dienstverlening en zorg naar de samenleving toe, zal normaal voortgang hebben.

Share

Random Posts