Regering betreurt voorval personeelschef van Binnenlandse Zaken in China

President Desi Bouterse heeft aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken laten weten dat de kwestie van de personeelschef van Binnenlandse Zaken, die sieraden heeft gestolen in China, niet met de mantel der liefde zal worden bedekt. De regering betreurt dit voorval.

Minister Pollack-Beighle zegt aan het Nationaal Informatie Instituut dat ze een onderhoud heeft gehad hierover met de Chinese ambassadeur. Vanuit China wordt het voorval als een op zichzelf staande gezien en heeft dit geen invloed op de bilaterale band tussen beide landen.

De Chinese ambassadeur geeft de zekerheid dat de deelname van Suriname aan het Chinees trainingsprogramma voortgang zal vinden. De minister en de vertegenwoordiger van China in Suriname willen niet dat dit onsmakelijke voorval de vele successen van dit programma overschaduwd.

Personeelchef Biza aangehouden in China voor diefstal

“De nodige sancties zullen volgen en deze moeten dienen als waarschuwing voor eenieder die de kans krijgt om Suriname buiten de grenzen te vertegenwoordigen,” stelt Pollack-Beighle. Na dit voorval is Buitenlandse Zaken genoodzaakt een strengere voorselectie te hanteren voor trainees.(starnieuws)

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.